O mně

Vítejte na stránkách Ateliéru Art Mission!


Kdo by hned v úvodu čekal výčet mého uměleckého vzdělání a seznam absolvovaných kurzů malování u věhlasných umělců, bude asi zklamán. V tomto směru jsem zcela nepolíbená, pole neorané… Nemohu ani napsat, že bych od dětství nedělala nic jiného, než kreslila a malovala a snila o tom, že se jednou stanu malířkou. Naopak – donedávna by mě ani nenapadlo, že by se mě něco podobného vůbec týkalo. Narodila jsem se v Litomyšli ve znamení Vah – to je možná jediná spojitost mé osoby se světem umění a umělců.


A přece se to stalo a já stojím na začátku nové životní etapy, zcela nečekaně, spontánně a překvapivě pro všechny v mém okolí a zejména pak pro mě samotnou. Docela nedávno jsem si poprvé v životě koupila plátno a akrylové barvy na popud mého syna a začala pro něj tvořit obraz „na zakázku“ do jeho pokojíčku. To byl zcela zásadní zlom. Vůně nového plátna mě zcela pohltila a vytvořila jsem si na ni čistou závislost. V kombinaci s pocitem, který se mě zmocňuje vždy, když vezmu štětec do ruky a ponořím se do svého vnitřního vesmíru, je to slastný koktejl emocí. Výsledkem jsou hodiny relaxace a uspokojení z toho, jak se z bílého plátna postupně rodí obraz, do kterého jsem vložila svojí rukou část mého já. Maluji to, co zrovna malovat chci, co se mi líbí a co mě v danou chvíli inspiruje. Velkou motivací pro mě je ocenění mé tvorby okolím – když se někomu mé obrazy líbí, když je pochválí, nebo dokonce projeví o obraz zájem. Tyhle okamžiky mě posouvají dál a utvrzují mě v tom, že mám pokračovat a že to celé má smysl.


A tak stojím na začátku své nové životní etapy a své umělecké mise a těším se, jak budu postupně odhalovat tajemství různých malířských technik, nejen za použití akrylových barev, protože svět umění nabízí možnosti opravdu neomezené. Jsem stále především mámou dvou úžasných dětí, ale už teď vím, že tahle druhá strana mého JÁ mě bude odteď už provázet paralelně také. Moje děti a rodina jsou mi oporou a zdrojem inspirace a patří jim velké díky za jejich podporu a také za to, že jsem kdo jsem a mohu dělat, co mě baví, psát tyto řádky a hlavně tvořit!

„Proměňte svůj život v sen a své sny ve skutečnost“
– Antoine de Saint-Exupéry